Aalbers Dier & Tuin

Hoofdstraat 5
6671 CB Zetten

0488-420957

Voor vragen & advies

0488-420957

Stuur ons ook een appje

Openingstijden

Ma -Do 08.30 - 18.00 uur Vrijdag 08.30 - 20.00 uur Zaterdag 08.30 - 17.00 uur

Alleen de beste diervoeding bij Aalbers Dier & Tuin

Goede diervoeding staat aan de basis van een gezond huisdier. Wij vinden het belangrijk dat we voor alle dieren gebalanceerde voeding kunnen leveren waar uw huisdier heerlijk van eet en waar uw dier alle nodige voedingsstoffen uit kan halen.
Natuurlijk hebben we diervoeding in ons assortiment voor veel verschillende dieren, zoals honden, katten, vogels, vissen, knaagdieren en zelfs paarden. Ons assortiment diervoeding is zo breed dat we niet alle soorten en merken kunnen bespreken op de website, maar brengt u gerust een bezoekje aan onze winkel om rond te kijken of advies te vragen over de beste voeding voor uw dier. Wij hebben veel kennis over verschillende soorten diervoeding en wat uw dier nodig heeft, dus wij helpen u graag!

Hondenvoeding

Honden kregen vroeger te eten wat de rest van de familie had overgelaten. Rond 1926 was er een bakker die bedacht dat hij wel eens aparte broodjes kon bakken, speciaal voor honden. Deze broodjes waren de voorloper van de nu zeer bekende hondenbrokken.
Tegenwoordig weten we dat een speciaal voor de hond uitgebalanceerde voeding zeer belangrijk is voor een vitale hond. Daarnaast is smakelijkheid een van de belangrijkste eigenschappen van een goede en gezonde voeding. Zelfs de meest uitgebalanceerde voeding heeft immers geen enkele voedingswaarde als een hond de voeding niet wil eten.
Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer in omloop. Zo eet de ene hond alleen brokken, de ander alleen vlees en weer andere honden eten een combinatie van beiden. Wij hebben al deze soorten hondenvoeding in huis en onderscheiden ons daarmee van de concurrent. Wij hebben ook veel diepvriesvoeding in huis van onder andere Prins, Energique en Barfmenu. Wilt u meer informatie over de verschillende soorten hondenvoeding? Wij delen onze ruime kennis graag met u en voorzien u altijd graag van een advies voor uw hond.

Kattenvoeding

Katten zijn echte carnivoren en hebben behoefte aan een diervoeding met vlees. Een kitten heeft daarnaast een ander soort voeding nodig dan een seniorkat: de kitten heeft veel meer eiwitten nodig dan de oude kat die niet meer hoeft te groeien. Geef uw kat daarom altijd het soort voeding dat past bij zijn leeftijd.
Wanneer u de kat iets extra’s wilt geven, is het belangrijk om iets te geven dat geschikt is voor de kat. Zo geeft u een kat geen echte melk, maar kattenmelk en geeft u de kat beter geen restjes van uw eigen eten, maar wat extra natvoer of vlees (niet rauw). Zorg daarnaast dat de kat dagelijks brokjes eet: dit is goed voor het gebit en voorkomt tandsteenvorming. Natuurlijk kunt u ook voor advies over kattenvoeding bij ons terecht.

Paardenvoeding

In ons assortiment hebben wij diverse soorten paardenvoeders: van brokken tot muesli en slobbers. Wij hanteren hoofdzakelijk de merken Havens, Marstall, Cavalor en Masters. Ook hebben wij Vuursche Appelmuesli en Vuursche Basismuesli in ons assortiment: dit is goede muesli voor een voordelige prijs. Verder hebben wij de nodige voedingssupplementen in huis zoals likstenen en oliën, maar hebben we ook aan verdrijvingmiddelen tegen vliegen, horzels en andere stekende insecten gedacht.

Duiven

Per dag eet een duif zo’n 30 tot 40 gram voer en drinkt hij ongeveer 50 ml water, dat dagelijks ververst dient te worden.
Postduiven krijgen iedere dag een mengeling van granen en zaden te eten. In het dit voer zitten bijvoorbeeld tarwe, maïs, erwten en zonnebloempitten. Duivenvoer hebben wij in ons assortiment van de merken Versele-Laga en Mariman. Van Versele-Laga hebben wij de PLUS-mengelingen en de EXTRA-mengelingen voor u in ons assortiment. Van Mariman hebben wij het ROOD-PLATA gamma in ons assortiment. Het grote voordeel van de PLUS-mengelingen is dat deze een vitaminen/mineralen korrel toegevoegd hebben, wat de mengeling een extra boost geeft, en dus eigenlijk verdere toevoegingen overbodig maakt.
Voedingssupplementen hebben wij onder andere van Oropharma in ons assortiment. Wij verkopen hiervan een compleet aanbod en bieden voor ieder seizoen de juiste combinatie supplementen voor iedere liefhebber.

Knaagdieren en vogels

Natuurlijk hebben we ook gedacht aan diervoeding voor knaagdieren en vogels. In onze winkel vindt u een ruim assortiment aan deze soorten diervoeding om uw konijn, cavia, vogels, of hamster gelukkig en gezond te houden.
Ook voor deze diervoeding geldt dat u voor advies altijd bij ons terecht kunt en wij u graag verder helpen.

Scroll naar boven